top of page

Group

Public·17 members

Het Bittere Kruid Ebook 18Fiction, Original title: Het bittere kruid. Den Haag: Daamen, Minco, Marga. Bitre urter. En kort beretning Danish transl. from Dutch by Lise. download: Het Bittere Kruid () by Marga Minco and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great. Het bittere kruid book. Read reviews from the world's largest community for readers. Het bittere kruid, bekroond met de Vijverberg prijs, is door de.
Het Bittere Kruid Ebook 18In 'Het bittere kruid' schrijft Marga Minco (1920) over de Jodenvervolging tijdens de bezettingstijd. In korte hoofdstukken realiseert zij de sfeer van toenemende onzekerheid en angst. Zelfs als de bezetter toeslaat, blijft er nog een spoor van hoop om aan het lot te ontkomen. Met kleine middelen roept de schrijfster een sfeer op van dreiging, ongegronde hoop en verwachting, die precies weergeeft wat in die jaren in de harten van de vervolgden leefde. Sober omslag, duidelijke druk.


Tijd Heel duidelijk is het boek er niet over, maar waarschijnlijk begint het boek enkele dagen voor de inval van de Duitsers en eindigt niet lang na de bevrijding. De vertelde tijd is dus ongeveer 5 jaar. 'Het bittere kruid' wordt chronologisch verteld. In het boek is ook sprake van versnelling en vertraging. Voor een gebeurtenis van 5 minuten, wordt soms een paar bladzijden voor uitgetrokken, terwijl met enkele woorden een periode van jaren weergeeft. Aan het einde wordt een grote sprong gemaakt van het lopen naar een nieuw onderduikadres naar een gebeurtenis na de bevrijding.